Flere resulteter finnes under oppskriften
4 egg
1 dl sukker
1 liter melk
5 dl hvetemel
Pudding:
1 liter melk
1 dl semulegryn
2 ss sukker
1 pk vaniljesaus, kok
1 dl melk
Visp egg og sukker lett sammen, tilsett melk og lag en klumpfri røre med melet. La det svelle. Røren skal være så tynn at den flyter ut over hella. Ikke glatt med øsen. Ha forholdsvis sterk varme, da blir svelene mykere.
Kok opp melken til puddingen, dryss på gryn og kok opp.
Rør sauspulveret ut i melken til jevning og tilsett mot slutten. Gi et oppkok og smak til med sukker. Fyll svelene med pudding på midten og rull sammen med den prikkete siden ut.
Svele med pudding er brukt i hele Stryn i festlige sammenkomster. Det varierer litt på oppskriftene, men felles er at de er tynne, fine sveler med mye egg i. Puddingen blir enkelte steder tilsett pisket kremfløte eller rosiner.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift