Flere resulteter finnes under oppskriften
125 g smør 125 g revet ost 125 g hvetemel 1 knivsodd kajennepepper FYLL: 2 ½ dl kremfløte 100 g revet ost kajennepepper
Myk opp smøret og elt det godt sammen med ost, hvetemel og kajennepepper til det blir en godt sammenhengende deig. Kjevle ut deigen og stikk den ut med et hetvinsglass til små, runde kjeks. Sett dem på usmurt plate og stek dem ved 200 C i ca 10 minutter. De skal ikke bli brune. Pisk kremen helt stiv, tilsett osten og smak til med kajennepepper. Legg kremen mellom to og to kjeks og server dem nokså snart, så ikke kjeksene blir myke. Egner seg ikke til frysing. Kjeksene er veldig gode og er fine å servere til velkomstdrinken, som en slags forrett før man går til bords. De kan også serveres som dessert, eventuelt med et ostefat. Det lønner seg å stå litt kaldt under utkjevlingen, ellers kan deigen lett bli klebrig. Sett gjerne både den og kjevlet i kjøleskapet en stund før. I kjeksene kan du bruke revet sveitser, jarlsberg eller norvegia, men i kremen bør det være en nyrevet ganske finkornet parmesanost. Kremen kan gjerne stå litt før den fylles i kjeksene. Kjeksene er aller best hvis de får en rask tur i varm ovn før de fylles og serveres.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift