Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg hvetemel
200 g smør
140 g sukat
125 g korinter
200 g sukker
1 1/2 ts kardemomme
skallet av 1 sitron
5 dl melk
100 g gjær
Pynt:
50 g smør
3 ss perlesukker
Smuldre smøret i melet. Rør gjæren ut i lunken melk og bland alle ingrediensene til kaken lett sammen. Dekk deigen med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 4 min.
Smør en langpanne og kjevle eller trykk deigen ut så den dekker hele langpannen. La den etterheve under plast. Pensle den med smeltet smør og dryss over perlesukker.
Stek kaken i nedre del av ovnen ved 200 C i 15-20 min. Avkjøles på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift