Flere resulteter finnes under oppskriften
180 g hasselnøtter
1 1/2 ss kaffebønner
3/4 dl melk
3/4 dl ferdigbrygget espresso
6 1/4 dl hvetemel
1 ss bakepulver
1/2 ts salt
8 ss smør
3/4 dl brunt sukker
(6-8 store scones)
Sett ovnen på 180 C. Legg hasselnøtter og kaffebønner i hver sin ildfaste form, og sett disse i ovnen til bønner og nøtter er lett ristet, ca 8-10 minutter. Legg nøttene i et håndkle og avkjøl. Gni nøttene i håndkledet slik at det mørke skallet blir fjernet. Grovhakk nøttene, og mal kaffebønnene fin i en kvern.
Skru ovnen opp til 225 C. Bland melk og espresso i en bolle. Tilsett kaffepulveret, og sett bollen til side. Bland mel, bakepulver og salt i en større bolle, smuldre smøret i blandingen. Hell i hasselnøtter og brunt sukker, og bland alt sammen. Tilsett espressoblandingen og rør med en treslev til du får en smidig deig. Ha deigen ut av bollen, og elt til ganske store, runde emner. Stek i 20-25 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift