Flere resulteter finnes under oppskriften
400 g hvetemel
600 g rugmel
5 dl lunken melk eller vann
50 g gjær
2 ss smør
½ ts salt
karve
2 ss sirup
(4-5 kaker)
Rør ut gjæren i litt av melken. Tilsett smeltet, avkjølt smør og bland det inn i melk/gjærblandingen. Rør inn karve, sirup og salt og tilsett melet. Arbeid deigen godt og sett den til heving i ca 30 minutter.
Ta deigen ut på melet underlag og kna den godt. Del den i emner og form boller. Kjevle eller klem bollene flate og stikk ut et hull i midten, ca 2 cm stort.
Legg rugkakene på smurt plate og prikk dem godt med en gaffel. Etterhev kakene på platen og stek dem ved 225-250 C til de er gjennomstekte. Pensle kakene med varm kaffe eller vann straks de tas ut av ovnen.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift