Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
1/2 l vann
1/2 ts salt
1 ss smør eller olje
700 g hvetemel (1,2 l)
Løs opp gjæren i fingervarmt vann. Tilsett salt, olje og ca 1 liter av hvetemelet. Kna deigen godt. Den skal være smidig og slippe bakebollen. Sett deigen til heving på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 20-30 minutter.
Ha deigen på melet bord og kna den godt gjennom evt. med resten av melet. Lag to ca 30 cm lange pølser og sett dem på smurte ovnsplater. Skjær snitt på toppen med en skarp kniv. Sett brødene til heving til dobbel størrelse. Sett dem i midten i 225 C varm ovn og la dem steke til de er lekkert gyllenbrune, 20-25 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift