Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
1/2 dl lunkent vann
2 dl lunken lettmelk
1 1/2 ts salt
1/2 dl revet ost
1 egg
ca 3 dl sammalt hvete
5 1/2 - 6 dl hvetemel
egg til pensling
(24 knuter)
Løs opp gjæren i lunkent vann. Varm melk og hell i. Tilsett salt, ost og egg. Bland inn mel, først det sammalte, og kna deigen til den slipper bollen. Dekk til med plast og la deigen heve tildekket ca 30 minutter.
Del deigen i 24 biter. Trill hver bit ut til en lengde og knyt en knute. Settes på bakeplate. Pensles med sammenvispet egg. Dryss på grovt salt eller sesamfrø. Stekes ca 10 minutter på 225 C varme. Avkjøles på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift