Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
2 dl lunkent vann
1 1/2 l hvetemel
1/2 ts salt
150 g smør eller margarin
1/2 dl sukker
5-6 egg
1 egg til pensling
Fyll:
1 plate kokesjokolade
litt sukker
(ca 30 stk.)
Rør gjæren ut i lunkent vann. Ha i 1/3 av melet og saltet. Elt deigen godt og la den heve til dobbel størrelse. Rør smøret med sukkeret. Pisk eggene sammen. Elt smør og egg inn i deigen. Kna i mer mel. Bruk gjerne en husholdningsmaskin.
Ta deigen på bakebordet og elt den videre til den er smidig. Del deigen i tre. Kjevle ut til store flate kaker. Skjær hver kake i 8-10 spisser. Legg en bit sjokolade pluss 1/2 ts sukker i hver trekant. Rull sammen til horn. Begynn i den brede enden. legg dem på smurt plate eller på bakepapir.
Hev godt i ca 30 minutter. Pensle med sammenspisket egg og strø på perlesukker.
Stek hornene ved 225 C i ca 10 minutter. Avkjøl på rist og server sjokoladehornene lunkne og nystekte.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift