Flere resulteter finnes under oppskriften
1 1/4 dl melk
50 g smør eller margarin
25 g gjær
1/5 ts salt
1/2 ss sukker
1 egg
1 ts kardemomme
5 dl hvetemel
Fyll:
100 g smør
3/4 dl sukker
1/2 ts kardemomme
Pensling og pynt:
egg
perlesukker
hakkede mandler
Smelt smøret og lunk melken, rør gjæren ut i væsken. Tilsett salt, sukker, egg, kardemomme og hvetemel til en glatt og smidig deig. Dekk den med plast og la den heve til dobbel størrelse, ca 30 min.
Kjevle ut deigen til et rektangel, ca 30x50 cm. Rør sammen fyllet og bre det over. Rull sammen og skjær rullen i 10-12 biter. Legg dem i en smurt form med hull i midten, ca 22 cm i diameter. La kransen heve tildekket i ca 40 minutter. Pensle med sammenpisket egg og strø perlesukker og mandler.
Stekes på nederste rill ved 225 C i ca 20 min.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift