Flere resulteter finnes under oppskriften
450 g hvetemel
15 g gjær
1/2 ts sukker
3 dl lunkent vann
salt
2 ss frisk kjørvel, hakket
(ca 10 stk.)
Rør gjæren ut i sukker og litt lunkent vann. Sett den på et lunt sted noen min. Bland mel og salt. Tilsett gjærblandingen og resten av vannet. Arbeid deigen godt. Dekk med klede. Sett den til heving på et lunt sted i 30 min. Kna deigen og elt inn kjørvel. Del deigen i 10 stykker og rull dem til boller. Legg bollene på et bakeklede, drysset med litt mel og sett til etterhev med et bakeklede iver i 15 min. Sett bollene på et meget varmt, smurt bakebrett, pensle med kaldt vann. Stek rundstykkene i varm ovn, 220-225 C i 8-10 min.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift