Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
5 dl lettmelk
30 g gjær
200 g gulrøtter
2 ts salt
2 dl spirer
1,4 l hvetemel
pensle med kefir og strø på valmuefrø
(ca 20 stk.)
Ha smøret i en kjele og hell i melken. Varm til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle og hell på litt væske. Rør ut og hell over resten av deigvæsken. Riv rensede gulrøtter på den fine siden av rivjernet eller i en food processor. Tilsett dette og øvrige ingredienser i deigen. Spar litt hvetemel til utbaking. La deigen heve under plast ca. 45 minutter.
Ha deigen på melet bakebord og kna inn resten av melet. Del deigen i to leiver og form til to jevne lengder. Skjær dem i ca. 2 cm brede biter. Legg disse med snittflaten opp på smurt bakeplate. Pensle bollene med kefirmelk og strø på litt kli eller helkorn. Settes midt i ovnen ved 225 C. Steketiden er ca. 12 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift