Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl melk
50 g gjær
8 dl hvetemel
2 eggeplommer
100 g smør eller margarin
2 ts sukker
Fyll:
75 g smør eller margarin
1/2 dl brunt sukker
35 g hasselnøttkjerner
1 ts kanel
(ca 24 stk.)
Varm melken til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bakebolle. Rør den ut med melken. Ha i eggeplommene og halvparten av melet. Elt deigen sammen. Rør smør og sukker godt. Bland det i deigen sammen med resten av melet. La deigen heve ca. 30 minutter.
Hakk nøttene til fyllet og bland med resten av ingrediensene.
Ta deigen på bakebordet og elt den lett. Del den i to og kjevle hver del til et rektangel, ca 25x40 cm. Smør fyll på halvparten av hvert rektangel, på langsiden. Brett den usmurte delen over slik at hver deigplate blir 40x 12,5 cm. Skjær i 3 cm brede remser. Knip endene sammen og vri 2-3 ganger. Trykk endene sammen en gang til før "twistene" legges på smurt plate eller bakepapir.
La dem heve ca 30 minutter. Pensle med sammenpsiket egg. Stek dem midt i ovnen ved 250 C i ca 8 minutter. Avkjøl på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift