Flere resulteter finnes under oppskriften
1 l kefir
3 egg
1/4 kg sukker
1 ts hornsalt
2 ts natron
hvetemel
Rør sukkeret ut i melken, og bland i de øvrige ingrediensene. Ha bare i så mye mel at deigen lett kan kjevles ut. Kjevle ut deigen til store, tynne lefser. Eller du kan lage mindre lefser og steke dem i usmurt panne.
De store lefsene stekes på takke ved svak varme. De skal være lyse. Legg lefsene utover, slik at de blir tørre og kan oppbevares i stabel på tørt sted.
Før de spises, myknes krotakakene mellom to fuktige kjøkkenhåndklær. Smør dem med smørkrem eller smør, sukker og kanel. Brett lefsene sammen og klipp dem i lange, tynne stykker.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift