Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g smør
2 1/2 dl melk
1 egg
30 g gjær
1 dl sukker
1/2 ts salt
skallet av 1 sitron
1 liter hvetemel
fyll:
60 g smør
60 g sukker
1-2 ts kanel
2 dl rosiner
2 dl hakkede mandler
egg til pensling
Smelt smøret i lunken melk. Rør gjæren ut av væsken og tilsett egg, salt, sukker og revet sitronskall. Elt inn mel til en glatt og smidig deig. La deigen heve under plast i ca 1 time. Kjevle deigen ut til et rektangel, ca 1 meter langt og 25 cm bredt. Rør sammen mykt smør, sukker og kanel og bre det utover leiven. Dryss på rosiner og hakkede mandler. Rull leiven fast sammen. Del den i to på langs med en skarp kniv. Tvinn de to delene sammen til en krans eller et hjerte. Snittflaten skal vende opp og utover. La kransen etterheve på et lunt sted i ca. 30 minutter. Pensle den med sammenvispet egg før den stekes på 200 C på nederste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kransen på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift