Flere resulteter finnes under oppskriften
ferdig tertedeig på ca 500 g
Fyllet:
1/2 l sopp
1 løk
2 ss smør
1 1/2 dl kokt ris
1 hardkokt egg
1/2 ts salt
1-2 ss klippet dill
nymalt svart pepper
2-3 ss fløte
Fres oppskåret sopp sammen med hakket løk. Bland i den kokte risen.
Hakk det hardkokte egget i små biter og bland det i. Smak til med salt, pepper og dill. Ha i litt fløte hvis fyllet virker tørt.
Kjevle ut deigen til den er 1/2 cm tykk. Skjær ut firkanter. Legg en skje av fyll på hver. Brett deigen over fyllet til en trekant. Klem kantene tett sammen.
Legg pirogene på en plate. Pensle med sammenvispet egg og stek dem ved 250 C i ca 10 minutter.
Serveres til klar suppe eller buljong. Eller som man gjør i Finland, til kaffe eller te.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift