Flere resulteter finnes under oppskriften
1 kg fint hvetemel 500 g fint rugmel 50 g sukker ½ ts salt 100 g margarin 25 g gjær 7 del skummet melk - smør eller margarin på kakene revet brun ost på kakene
Sikt alt det tørre sammen. Smelt margarinen og rør ut gjæren i litt lunkent fett. Ha smør, gjær og melk i melblandingen og arbeid deigen sammen. Den skal være ganske fast. La deigen heve i romtemperatur i 1-2 timer. Arbeid deigen om igjen, og ha i litt mer mel hvis den er løs. Lag passe store emner. Kjevle dem ut med riflet kjevle, ikke for tynt. Leiven skal være 30-35 cm i diameter. Krot leivene med et krotakjevle (kan kjøpes på Husfliden). Stek de fint mønstrede leivene på middels varm takke til de har lyse prikker. De skal være nesten hvite. Legg et matpapir strødd med mel under leiven når den krotes. Da henger den ikke fast i bakebordet. Ved bruk bløtes kakene under springen på den ene siden, eventuelt over kantene på den andre siden. Legg dem enkeltvis på klede til de er myke. Smør dem med smør eller margarin, riv ost over og dryss med sukker og om ønskelig kanel. Klipp eller skjær dem i passe stykker. Legg over et fuktig klede hvis de må stå en stund. Dette er en gammel oppskrift fra Hordaland. I enda eldre tider ble kakene ofte kalt Gleseldkaker, fordi de ble stekt i spesielle ovner i åpen varme. Varmen slikket opp om kakene, og de måtte stadig dreies på slik at de ikke ble brent. Krotekjevlet er også spesielt. Det kunne være av jern eller tre. Det ble så vidt hull i deigen av mønsteret i kjevlet.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift