Flere resulteter finnes under oppskriften
15 g gjær 1 ½ dl lunken melk 12 dl hvetemel 2 ss olivenolje 5 egg, romtemperert, ta av en eggeplomme til pensling 2 ss presset appelsin eller appelsinblomstvann revet skall av ¼ sitron 1 ¾ dl sukker 1 knivsodd salt
Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Rør inn 2 dl mel og la det heve under klede i 30 minutter. Ha 6 dl mel i en annen bolle og tilsett gjærblandingen og resten av ingrediensene. Arbeid sammen og kna til en fast og smidig deig med resten av melet. La deigen heve en gang til under klede i 2-3 timer eller til dobbelstørrelse. Del deigen i seks emner og form dem til flate ovaler. Skjær 4-5 snitt i hvert brød, dra ut snittene med fingrene så det ikke hever sammen under stekingen. La brødene etterheve på bakeplater i 1 time til. Pensle brødene med eggeplommer og stek dem ved 175 C i 10-15 minutter. Brødene er gyllengule når de er ferdigstekte.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift