Flere resulteter finnes under oppskriften
75 g smør eller margarin
1/4 l melk
50 g gjær
1/2 ts salt
1 dl sukker
1 ts kardemomme
1 l hvetemel
Pensling:
egg
perlesukker
evt. hakkede mandler
(2 stk.)
Smelt smør i en kjele og tilsett melken. Varm til fingervarmt. Smuldre gjæren i en bolle, hell over deigvæsken og rør ut. Tilsett melet, men spar noe til utbakingen. Dekk deigen til og la den heve i ca 40 minutter.
Arbeid deigen i bollen til den slipper kantene. Ha den på melet bakebord og del i to. Arbeid delene smidig. Del hver i tre og trill ut lengder. Flett disse sammen. Legg brødene på smurt bakeplate og la dem heve til dobbel størrelse. Pensle med oppisket egg og ha på perlesukker og evt. hakkede mandler om ønskelig.
Stekes på nederste rille ved 200 C i drøyt 20 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift