Flere resulteter finnes under oppskriften
200 g hvetemel
225 g sukker
2 ts bakepulver
1 ts kanel
2 appelsiner
2 ½ dl rømme
50 g myknet smør
1 lettpisket egg
150 g tyttebær
(8 muffins)
Sikt melet i en bolle, rør inn sukker, bakepulver og kanel.
Riv skallet på appelsinene, og ta vare på det. Skjær vekk den vhite delen av skallet, og del appelsinene i båter.
Rør sammen rømme, smør, egg og appelsinskall i en annen bolle til en glatt masse. Ha i de tørre ingrediensene og bland forsiktig.
Tilsett tyttebær og appelsinbåter, og bland dem forsiktig inn i deigen. Ikke rør for kraftig, deigen skal se litt stripete ut.
Ha deigen i muffinsformer med skje, slik at de blir 2/3 fulle.
Stekes ved 180 C i 35 minutter til de er gylne og faste å ta på. Spises varme med smør på, med en kopp kaffe eller te til.
NB: Sjekk om muffinsene er ferdige ved å stikke i dem med en spiss kniv. Hvis de er ferdige, skal det ikke henge fast noe deig, ellers må du steke dem i 5 minutter til.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift