Flere resulteter finnes under oppskriften
2,5 dl kefir
1 liter melk
½ ts natron
1 egg
8 dl hvetemel
¼ ts salt
1 ss sukker
Kling:
250 g smør
100 g mager prim
50 g sukker
1 ½ dl lettrømme
Rør natron ut i sur melk. Ha i egg, salt og sukker, 2/3 av melken og mel. Visp til glatt røre. Spe med resten av melken. Røra skal være ganske tynn. La det svelle minst 15 minutter. Stek tynne sveler på middels varm takke. Hvis de blir stive, er takka for kald. Legg på et klede etter hvert.
Til klingen rører man sammen smør, sukker, prim og rømme. Smør kakene når de er kalde, og rull de sammen.
Å ha prim i klingen til kaker er noe nytt, men det var mange som tidligere brukte brunost som de raspet opp i klingen. Smaken blir mye det samme.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift