Flere resulteter finnes under oppskriften
250 g smør eller margarin
500 g hvetemel
2 eggeplommer
20 g gjær
½ ts hvetemel
½ ts sukker
2 dl rømme
1 ts salt
Løs opp gjær i ½ kopp vann og bland med ½ ts hvetemel og ½ ts sukker. La dette stå og ese til den når toppen av koppen.
Bland melet med smøret slik at massen blir knudrete og godt blandet.
Bland resten av ingrediensene sammen og tilsett rømme etter hvert slik at det blir en jevn masse som slipper bollen. Sett i kjøleskapet og la det hvile i 1 time.
Bearbeid massen igjen ved å doble den (brett den sammen en gang). La det stå i 30 minutter. Kjevle så ut i passende tykkelse, gjerne i tynne skiver som brettes mange ganger, og smør toppen. Ha på ost om ønskelig. Stekes midt i ovnen ved 180 C til de blir gylne. Skjær i terninger.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift