Flere resulteter finnes under oppskriften
Mørdeig:
150 g smør
110 g sukker
1 egg
1/2 ts hjorttakksalt
250 g hvetemel
Hvetedeig:
40 g smør
1 1/2 dl melk
25 g gjær
1 1/2 pisket egg
3 ss sukker
1/2 ts salt
5 dl hvetemel
1/2 ts kardemomme
1/2 pisket egg til pensling
Mandelmasse:
100 g malte mandler
100 g melis
1 eggehvite
Lag mørdeigen ved å blande hvetemel, sukker, egg, hjorttakksalt og romtemperert smør. Arbeid raskt til en smidig deig. La deigen hvile 30 minutter i kjøleskap.
Mørdeigen skal igjen ha romtemperatur når den blandes med hvetedeigen.
Ta for deg ingrediensene i hvetedeigen og smelt smøret først. Tilsett lunken melk som sammen med smøret skal ha 37 C når gjæren smuldres i. Tilsett 1/2 pisket egg, sukker og salt. Bland inn hvetemel tilsatt kardemomme.
Arbeid godt til en smidig deig, som heves ca 30 minutter på et lunt sted under plast.
Bland den romtempererte mørdeigen med hvetedeigen. Kna lett. Rull ut lengder og stikk ut små biter som trilles ut til boller.
Sett på stekeplate smurt eller med bakepapir. La det heves på et lunt sted. Den hever seg forøvrig ikke mye.
Stek ved 175 C i 10-15 minutter. Skjær et lokk av bollene med skarp kniv når de er litt avkjølt. Fyll opp med en klatt mandelmasse som er rørt myk med litt likør, konjakk eller hetvin, deretter en klatt pisket krem. Legg lokket på og strø med melis.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift