Flere resulteter finnes under oppskriften
med melk eller vann
50 g gjær
1/2 l melk eller vann
75 g margarin
2 ts salt
750 g hvetemel (ca 1 1/4 l.)
TIL PENSLING
vann eller egg
(valmuefrø eller karve)
STEKING: 225 grader ca 10 min.
(24-30 stk.)
Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med noen skjeer av deigvesken. Smelt margarinen. Hell i melk eller vann og varm til 37 grader.
Tilsett saltet. Hell deigvesken over gjæren og bland i omtrent 1 liter av melet. Tilsett resten av melet litt om gangen og elt deigen seig og smidig. Strø på litt mel, dekk med klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 min.
Arbeid deigen sammen i bollen. Ta den så på melet bakebord, og kna den så en del av gassblærene blir klemt i stykker.
Del deigen i tre. Trill hver del til en lang pølse og kutt i 8-10 like store emner. Trill til glatte runde eller eller ovale boller. Legg bollene med godt mellomrom på smurt plate. Etterhev til de føles fløyelsmyke.
Pensle med egg eller vann.
Stek
Avkjøl på rist.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift