Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
1 ts sukker
7 dl hvetemel
2 1/2 dl melk
1 ts salt
(12 stk.)
Smuldre gjæren i en bolle. Strø over sukkeret og rør godt. La det få heve opp, det tar noen minutter. Tilsett fingervarm melk og resten av ingrediensene og kna deigen skikkelig igjennom. Tilsett så mye mel at deigen slipper bollen. Form deigen til 12 jevne boller.
Fyll en stor kjele (3 liters) med vann 1/3 opp. Spenn et tørt bomullsklede over kjelen. Legg 3-4 rundstykker på duken når det damper skikkelig. Legg på en annen kjele eller en stor rustfri bolle som lokk, det skal være tett. La bollene dampkoke 7-8 minutter.
Ikke titt under lokket mens kokingen pågår. Da vil dampen forsvinne. Spis de lekre, lette rundstykkene helt nykokte med mel.
Dette er en noe annerledes måte å bake på. I Øst Europa serveres rundstykkene lunkne til suppe eller stekt kjøtt.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift