Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g kokte poteter
3 deler rugmel
1 del hvetemel eller byggmel
Gnikk:
200 g hvetemel med litt potetmel i
3 dl råmelk
1 ss sukker
Potetene males eller knuses fint. Elt inn mel som til en passe flatbrøddeig. Kjevle i tynne leiver og stekes raskt på varm takke, bare på den ene siden.
Lag Gnikk ved å blande alle ingredienser sammen og pisk kraftig til det blir som hvitt skum. Smør Gnikket på lefsene med hånda. Lefsene etterstekes på takke til Gnikket er tørt og blankt.
Når lefsene skal brukes, bløtes de på vranga og smøres på vranga med smør, sukker og kanel. Enkelte steder brukes også geitost eller gome.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift