Flere resulteter finnes under oppskriften
100 g melis
125 g smør
230 g hvetemel
30 g finhakkede, skåldede mandler
1 egg
Kavring:
10 g smør
70 g strøkavring
50 g sukker
Molterøre:
2 hele egg
2 eggeplommer
80 g sukker
20 g maisenna
250 g fløte
100 g molter
skåldede mandelflarn
melis, smør, mandler og hvetemel blandes. Egget has i. Bland i mikser eller for hånd til deigen er smidig. Pakkes i plast og legges i kjøleskapet minst 1 time.
Kjevle deigen 2-3 millimeter tykk og legg den over terteformen. Klem deigen forsiktig i formen uten å strekke den for mye. Kutt vekk overflødig deig ved å kjevle over kantene. Putt tertedeigen noen minutter i fryseren slik at den stivner.
Når tertedeigen skal stekes, legges aluminiumsfolie over deigen. Fyll aluminiumsfolien med tørkede erter, for at deigen ikke skal gli nedover kantene. Stek ved 180 C i 25 minutter.
Erter og aluminiumsfolie fjernes før man steker tertebunnen videre i 5-10 minutter til den er gyllen.
Smelt smøret til kavringen i en stekepanne. Tilsett strøkavring og sukker. Stek til det er gyllent. Avkjøl.
Fyll terten halvt opp med brødkavring. Ta terten ut og legg på multer. Egg, sukker og maisenna røres sammen og spes ut med fløte. Blandingen helles over bærene, og mandelflarn legges på toppen. Senk temperaturen i ovnen til 150 C, og stek terten videre i ca 25 minutter til eggeblandingen har stivnet. Serveres lun.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift