Flere resulteter finnes under oppskriften
3 ¾ dl hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
125 g usaltet smør, romtemperert
1 ¾ dl sukker
2 egg
1 ¼ dl kulturmelk
1 ts vaniljeekstrakt eller vaniljesukker
skall av 1 sitron, finrevet
LEMON CURD:
4 egg
2 dl sukker
2 sitroner
100 g usaltet smør
1 dl kremfløte
(6 store eller 10 små muffins)
Bland de tørre ingrediensene i en stor bolle og sett den til side.
Rør smøret mykt og smidig i en kjøkkenmaskin, pisk inn sukker og deretter egg, ett om gangen. Rør kulturmelken inn i melblandingen sammen med vanilje og sitronskall. Rør til alt er blandet.
Fordel røren i papirkledde former til like under kanten og stek store muffins i 25-30 minutter ved 180 C, små muffins noe kortere.
Pisk egg og sukker luftig i en kjele. Tilsett sitronsaft og finrevet sitronskall og varm det opp til massen tykner. Rør hele tiden kraftig ned mot bunnen. Massen må ikke koke. Rør inn smøret når kremen er noe avkjølt. Avkjøl kremen helt. Ønsker du en mildere krem kan du tilsette 1 dl pisket krem.
Du kan også kjøpe ferdig lemon curd og blande den ut med litt lettpisket fløte.
La muffinsene avkjøles helt. Lag et hull midt på hver muffins med en smal kniv og skjær ut et kremmerhus. Legg rikelig med sitronkrem i fordypningen og legg bitene tilbake, samtidig som du lar en del av kremen renne ut over muffinsene. Pynt med litt revet sitronskall.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift