Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g gjær
100 g smør eller margarin
4 dl melk
1 ts salt
1 dl sukker
8 dl rugmel
7 dl hvetemel
2 dl rømme, 20%
2 ts hornsalt
(ca 50 stk.)
Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smør i en kjele. Hell i melken og varm den til fingervarmt. Rør gjæren ut med litt av melken og hell resten av melkeblandingen i. Tilsett salt, sukker, rugmel og 3 dl av hvetemelet. Elt til en deig, dekk den til og la den heve til dobbel størrelse.
Ha i rømme og hornsalt blandet med litt av melet som er igjen. Elt så i resten av melet. Trill ut til ganske små kringler.
La kringlene heve på smurt plate eller på bakepapir, godt tildekket. Stek dem ved 225 C i 6-8 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist. Kringlene egner seg godt til frysing.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift