Flere resulteter finnes under oppskriften
25 g gjær
1 dl fløte
1 dl vann
50 g smør eller margarin
1/2 ts salt
350 g hvetemel (ca. 6 dl.)
TIL PENSLING OG PYNT
eggehvite
salt og karve
eller valmuefrø
STEKING: 250 grader ca. 5 minutter
(8-16 stk.)
Smuldre gæren i deigbollen og rør den ut med litt av fløten. Smelt smør eller margarin. Hell i fløten og vannet og lunk blandingen. Ha i salt. Hell væsken over gjæren og bland i omtrent halvparten av melet. Tilsett resten av melet litt etter litt og arbeid deigen seig og smidig. Strø på litt mel, dekk med klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 40 min.
Rør deigen sammen i bollen. Ta den så på bakebordet. Del den i to og kjevl hver del til en rund kake, ca. 30 cm i diameter. Skjær hver kake i 4 eller 8 spisser. Rull dem til horn, fra den bredeste enden, og legg dem på smurt plate.
La hornene heve ca. 30 minutter.
Pensle med eggehvite og strø på litt salt og karve eller valmuefrø.
Stek.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift