Flere resulteter finnes under oppskriften
5 dl melk
100 g gjær
300 g sukker
250 g smør
2 ts kardemomme
1 ts hornsalt
1 egg
2 l hvetemel + mel til uttrilling
Smelt smøret. Bland halvparten i melken. Rør ut gjæren, pisk egget i, og ha i ca 100 g av sukkeret. Bland i halvparten av melet.
Dekk deigbollen med plast og sett deigen til heving.
Rør ut resten av sukkeret i resten av det smeltede smøret. Blandingen må ikke koke. Elt smør-sukker blandingen i deigen når den er godt hevet. Bland også i hornsaltet, kardemommen og resten av melet. La deigen heve en gang til.
Ta deigen på bordet. Trill små emner til pølser og form til kringler. Legg dem på plate og etterhev.
Pensle meget forsiktig med sammenvispet egg. Stek kringlene ved 250 C i 5-6 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift