Flere resulteter finnes under oppskriften
3 egg
125 g hvetemel
¼ ts salt
2 ss olje
50 g smeltet smør
1 ss sukker
2 ts vaniljesukker
3,5 dl melk
25 g smør til steking
Appelsinsmør:
125 g myknet smør i terninger
125 g sukker
saft og revet skall av 1 appelsin
6 ss Cointreau
3 ss brandy
Lag først røren. Sikt mel og salt i en bolle, og lag en fordypning i midten. Ha i egg, olje, smeltet smør, sukker og melk. Pisk til røren er glatt. Bruk gjerne en håndmikser.
Smelt litt av smøret i en liten stekepanne. Når smøret er blitt veldig varmt, hell litt av røren i pannen. Snu på pannen slik at røren fordeler seg ut over bunnen, og stek til pannekakene er gyllenbrune på undersiden. Snu pannekaken og stek den på den andre siden. La de tynne pannekakene gli ned på en varm tallerken og hold den varm mens du steker resten.
Lag appelsinsmør ved først å ha sukker og smør i en bolle og rør det sammen til det er glatt og kremaktig. Rør inn appelsinskall og saft, deretter 3 ss av appelsinlikøren og 1 ss av brandyen.
Ta appelsinsmøret over i en stor stekepanne og varm forsiktig opp. Kok raskt i 1-2 minutter, skru deretter ned varmen. Legg i pannekakene, en om gangen og brett dem først en gang og så en gang til. La dem ligge til de er gjennomvarme. Varm opp resten av likøren og brandyen i en liten panne, sett fyr på, og hell den flammende likøren over pannekakene like før servering, eller kok opp og sett fyr på likøren ved bordet.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift