Flere resulteter finnes under oppskriften
50 g smør eller margarin
5 dl vann
50 g gjær
1 ts salt
11 dl hvetemel, ca
150 g kaldt smør
Smelt smøret, tilsett vann og la blandingen bli fingervarm. Rør gjæren ut i væsken, tilsett salt og ha i hvetemelet. Elt deigen minst mulig for at den ikke skal bli seig.
Ha deigen på bakebordet og kjevl den til en avlang firkant, ca 1 cm tykk. Legg smør i skiver på 2/3 av deigen - bruk ostehøvel til dette.
Brett deigen i tre, den usmurte delen skal brettes først. Brett deigen i tre andre veien også. Legg deigen i kjøleskapet ca 15 min.
Kjevl den ut til en firkant og brett sammen som første gang. Legg deigen på nytt i kjøleskapet ca 15 min. Kjevle den ut igjen og brett sammen. L deigen igjen hvile i kjøleskapet. Gjenta prosessen en gang til. Jo flere ganger det kjevles og brettes, jo mer blandet og lett blir bakverket.
Del deigen i tre like store emner. Kjevle hvert emne til en rund leiv som er ca 30 cm i diameter. Del leiven i 8 trekanter. Rull sammen fra den bredeste siden, form til horn og legg dem med skjøten ned på smurt stekeplate. Etterhev hornene i ca 30 min. Pensle med egg og strø eventuelt sesamfrø over. Stek dem midt i ovnen ved 225 C i ca 12 min.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift