Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ½ ss usaltet smør
1 ss lys sirup
3 ss varmt vann
4 egg
200 g florsukker
160 g hvetemel
1 ts bakepulver
2 ss maisenna
1 ss malt ingefær
1 ts kanel
FYLL:
2 dl pisket kremfløte
2 ss kandisert ingefær, hakket
melis til pynt
Forvarm ovnen til 180 C. Kle bunnen av to sukkerbrødformer, hver med en diameter på ca 20 cm, med bakepapir. Smør papiret og dryss med mel.
Bland smør, sirup og vann i en liten kjele og kok opp. Ta kjelen av varmen og avkjøl. Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis. Sikt mel, bakepulver, maisenna, ingefær og kanel tre ganger og ha alt i en bolle. Vend melet forsiktig inn i eggedosisen med en slikkepott. Vend deretter like forsiktig inn den avkjølte smør/sirupsblandingen. Fordel røren på de to formene.
Stek sukkerbrødene gylne midt i ovnen i 25-30 minutter. Avkjøl formene i 5 minutter. Løsne kakene fra siden av formen med en kniv, hvelv dem på rist og la dem bli kalde.
Legg det ene sukkerbrødet på et flatt kakefat. Bre fyllet over og dryss med hakket ingefær. Legg det andre sukkerbrødet oppå. Sikt melis over og server.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift