Flere resulteter finnes under oppskriften
600 g hvetemel 100 g sukker ½ ts kardemomme 125 g smør eller margarin 4 dl melk 40 g gjær 6 ss syltetøy tykt sammenpisket egg til pensling 1-2 ss perlesukker eller 25 skåldede, hakkede mandler
Sikt melet og bland med kardemomme og sukker. Smuldre smøret i melet, eller smelt det halvveis og rør det inn. Varm melken en anelse så den blir lunken (ikke over 30 C) og rør ut gjæren i litt av melken. Bland gjæroppløsning og melk i melet og arbeid deigen til den slipper sleiven. Sett til heving på et lunt sted med klede over, 1 ½ - 2 timer. Nnår deigen har blitt dobbelt så stor, trilles den ut på melet bakebord til en lang rull, 5-6 cm tykk. Trykk deigen ut med kjevle så rullen blir 18-20 cm bred. Den skal være tynnere langs kantene og tykkere på midten hvor syltetøyet skal ligge. Legg syltetøyet på i en jevn stripe langs midten av deigen, og brett først den ene siden over så den dekker syltetøyet. Klem godt så det ikke blir luftlag inni kringlen. Brett den andre kanten innover kringlen, lim eventuelt med litt eggehvite. Legg kringlen forsiktig over på en smurt plate med sammenføyningen ned, og lag en fin kringlefasong med endene i kryss. La den etterheve ca 15-20 minutter. Pensle kringlen med sammenpisket egg og strø perlesukker eller hakkede mandler over. Stek kringlen ved 200 C i 25-30 minutter.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift