Flere resulteter finnes under oppskriften
1 liter melk
1 liter vann
100 g margarin
3 hg gjær
hvetemel til passe deig, ikke for fast
(45-50 stk.)
La deigen heve ca 30 minutter. Bak så ut kakene på størrelse med en potetlompe, 2-3 mm tykk. Bruk en takket trinse til å rulle over kakene slik at det blir ruter. Deretter settes kakene til heving i et varmt rom.
Stekingen foregår helst på en ildfast helle i en murt bakeovn.
Denne spesielle gjærbaksten har gammel tradisjon og holdes fortsatt vedlike. Kamkakene holder seg lenge og det brukes bare godt smør på dem uten annet pålegg. Tynne og sprø som de er passer de godt som kaffemat.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift