Flere resulteter finnes under oppskriften
750 g tørkede fikener, uten stilker, finhakket
100 g mandler, ristet og finhakket
75 g hasselnøtter, ristet og finhakket
30 g melis, pluss litt til å drysse på folien
1 ts malt kanel
½ ts malt kryddernellik
1 ss revet sitronskall
2 ss anislikør (brandy)
60 g smeltet kokesjokolade
(8-12 porsjoner)
Ha fikener, mandler, hasselnøtter, melis, kanel, kryddernellik og sitronskall i en food processor og kjør til det er godt blandet. Rør inn likør eller brandy og sjokolade, slik at blandingen som nå er svært fast, blir fuktig.
Dryss melis på et stort stykke aluminiumsfolie. Form fikenblandingen til et brød og pakk den inn i folien.
Før servering dypper du en meget skarp knic i varmt vann og skjærer fikenbrødet i skiver.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift