Flere resulteter finnes under oppskriften
8 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 ts salt
1 ss sukker
2 ts dillfrø
50 g smør, i terninger
375 ml pils
2/3 dl hvetemel, ekstra
dillfrø, ekstra
grovt havsalt
(1 brød)
Forvarm ovnen til 210 C. Pensle en bakeplate med olje eller smeltet smør. Sikt mel, bakepulver og salt i en stor bolle. BLand inn sukker og frø.
Bruk fingertuppene til å smuldre smøret inn i blandingen. Lag en fordypning i blandingen og hell i alt ølet. Bruk en treskje og bland raskt sammen en bløt deig.
Hell deigen ut på melet bord. Dryss litt ekstra mel på hendene og på deigen.
Kna deigen i 1-2 min. til den kan formes til en glatt ball. Form den til et lite avlangt brød som du trykker litt ned.
Med en knivrygg presser du ned en ca 2 cm dyp rille langs midten av brødet. Pensle med vann og dryss generøst med dillfrø og grovt salt.
Bak brødet i 20 min, reduser deretter temperaturen til 180 C og bak videre i ytterligere 20 min. Prøv om brødet er gjennomstekt ved å banke på det under. Lyder det hult er det ferdig. Ta det ut av ovnen, og legg det på bakerist for avkjøling.
Brød i stekepanne (Sopaipillas)
Flapjacks Britisk havreknekk
Fylte minibaguetter med ostefyll
Fylte minibaguetter med skinkefyll
Fylte pannekaker med Grand Marnierkrem
Honningvafler med haneskjell og papayachutney
Hvetekrans med frukt, nøtter og sjokolade
Kokosmuffins med kremost og glasur
Langpannekake med krydder og rosiner
Maismuffins med ost, mais og spinat
Matmuffins med chèvre, rødløk og soltørkede tomater
Matmuffins med gulrøtter, spinat, kikerter og cashewnøtter
Matmuffins med purre, spinat, oliven og parmesan
Matmuffins med squash, soltørkede tomater og fetaost
Muffins med sjokolade og amaretto
Muffins med sjokolade og peanøttsmør
Portugisiske vaniljekremterter
Ringformede rundstykker (Bagels)
Rundstykker med cottage cheese
Rømmetallerken med multe og vafler
Scones med espresso og hasselnøtter
Sjokoladerulade med aprikoskrem
Søt hvetedeig - grunnoppskrift