Flere resulteter finnes under oppskriften
8 eggeplommer
125 g sukker
2 ½ dl marsalavin
(ca 5 dl)
I den øvre delen av en dobbeltkoker pisker du eggeplommer og sukker til en tykk, skummende masse.
Tilsett marsalavin og pisk den inn. Ha småkokende vann i nedre del av dobbeltkokeren og plasser sausen oppå. Pass på at vannet ikke berører bunnen av øvre del. La vannet koke mens du pisker med en håndmikser på middels hastighet, inntil blandingen tykner og volumet er doblet.
Sausen skal være luftig. Serveres varm til frisk frukt, suffleer, dessertpuddinger eller friterte epler eller bananer.
Skal sausen serveres til dessert, tar du den av varmen når den er luftig. Hell den deretter i en bolle som settes i en større bolle med vann og isbiter. Rør forsiktig helt til sausen er avkjølt. Hell den over i en serveringsbolle og la den stå i kjøleskapet til servering.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili