Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl tørr hvitvin
125 g rå reker
12 små blåskjell, i skjellene
pepper
tabascosaus
¼ dl olivenolje
2 fedd hvitløk, lett knust
½ ts tørket oregano
½ ss hakket frisk koriander
4 ss brandy
125 g blekksprutkjøtt i ringer
2 ½ dl tomatsaus
250 g hakket, hvit fisk (torsk)
(ca 5 dl)
Varm 4 ss av vinen i en stor gryte. Tilsett reker, blåskjell, pepper og noen dråper tabascosaus. Kok opp under omrøring.
Når blåskjellene har åpnet seg, tas de opp og legges til side. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Ta opp rekene, legg dem til side og avkjøl dem lett. Fjern skallet. Sil kraften og sett den til side.
I en annen gryte varmes olje og hvitløk til det er gyllent. Ta hvitløken opp og kast den. Tilsett urtene og resten av vinen og brandyen. La surre i ca 3 minutter. Tilsett blekkspruten og la surre i ca 4 minutter. Rør rundt, ta blekkspruten opp og legg den til side. Tilsett tomatsausen og kok opp. Tilsett kraften og den hakkede fisken. Senk varmen og la det småkoke i 10 minutter, til fisken er nesten gjennomkokt. Ha i skalldyr og kok i et par minutter til.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili