Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg plommer
500 g løk, hakket
3 dl riseddik
1 ts salt
1 ts revet ingefær
1 ts sennepsfrø
1 rød chili, finhakket
250 g brunt sukker
100 g rosiner
Del plommene og ta ut steinene. Hakk fruktkjøttet.
Ha plommer, løk, riseddik, salt, ingefær, sennepsfrø og chili i en kjele. Kok opp under omrøring. La blandingen småkoke på svak varme i 30 minutter. Rør av og til.
La blandingen renne av i et dørslag gjennom et kjøkkenhåndkle. Ha sausen i en kjele og tilsett brunt sukker og rosiner.
La sausen småkoke på svak varme i 45 minutter, til den har tyknet.
Fyll sausen på rene, varme glass og sett på lokk. Oppbevares kjølig. Holdbar i 4 uker.
Det perfekte følge til kylling eller svinekjøtt.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili