Flere resulteter finnes under oppskriften
2 ss olivenolje
2 ss smør eller margarin
2 skiver stripet bacon uten svor
1 liten løk
225 g oksekarbonade
1 fedd hvitløk
1 liten stilk stangselleri
1 liten gulrot
1 laurbærblad
2 ss tomatpuré
1 1/2 dl tørr hvitvin
1 1/2 dl oksebuljong (terning)
salt
pepper
Finhakk baconet. Skrell løk, hvitløk og gulrot, trim sellerien og hakk alt.
Varm oljen og smøret i en kasserolle og la bacon og løk surre til løken er myk og blank, ca 2-3 minutter.
Tilsett oksekarbonaden og la den steke med i 5 minutter, til den har fått litt farge. Rør hele tiden slik at det blir en finkornet masse.
Tilsett hvitløk, selleri, gulrot og laurbærblad, og stek blandingen under omrøring i enda 2 minutter.
Tilsett tomatpuré, vin og buljong og krydre med salt og pepper etter smak. Kok opp, skru varmen litt ned og la sausen småkoke under lokk i 1 - 1 1/2 time. Rør om av og til. Ta opp laurbærbladet og kast det.
Smak om nødvendig til med mer salt og pepper. Server sausen varm til nykokt pasta.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili