Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss smør
¼ grønn paprika, renset, i korte tynne strimler
¼ rød paprika, renset, i korte tynne strimler
125 g sjampinjong i tynne skiver
1 dl hvetemel
salt
¼ ts hvit pepper
5 dl melk
1 eggeplomme, lett pisket
ev. 2 ss tørr sherry
(ca 6 dl)
Smelt smøret i en kjele over middels sterk varm. Tilsett grønne og røde paprikastrimler og la dem surre i et par minutter.
Tilsett soppen og la alt surre over svak varme til paprikaen er myk. Tilsett mel, salt og pepper, og rør godt. Varm melken og hell den i kjelen, alt på en gang. Pisk med en stålvisp til en jevn saus.
Varm opp sausen til den koker. Rør litt av den varme sausen inn i eggeplommen. Demp varmen og rør eggeplommen inn i sausen. Tilsett eventuelt sherry.
Server sausen varm over kyllingbryst eller med biter av varm, kokt kylling som en smårett.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili