Flere resulteter finnes under oppskriften
1 ¼ dl usøtet ananasjuice
½ dl lysebrunt sukker
4 ss vann
2 ts arrowrot
4 ss benedektinerlikør
1 skive hermetisk ananas, i biter
1 ss finhakkede valnøtter
6 dadler, uten stein
en klype allehånde
½ ss smør
(ca 3 ¼ dl)
Varm juice og sukker ved svak varme i en kjele. Rør av og til.
Bland vann og arrowrot, og tilsett det i juicen. Rør ved moderat varme til sausen begynner å tykne. Sett opp varmen og la blandingen nå kokepunktet. Slå ned varmen igjen og tilsett resten av ingrediensene, unntatt smøret. Rør om i et minutt eller to.
Tilsett smøret og rør til det smelter.
Sausen serveres varm til dessertpuddinger, kokt frukt og vaniljeis.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili