Flere resulteter finnes under oppskriften
1/2 slangeagurk (ca. 300 g)
1 finhakket løk
1-2 ss smør
1-2 ss hvitvinseddik
1-2 ss lys fransk sennep
1 dl tørr hvitvin
1/2 fiskebuljongterning
2 dl crème fraîche
litt salt
pepper
2 ss romtemperert smør
3-4 ss finhakket dill
sitron
Del den halve agurken på langs og grav ut frøene med en liten skje. Skjær agurkkjøttet i fine, små terninger, omtrent som små sukkerbiter. Sett dem til side så lenge.
Fres den finhakkede løken i smør uten at den tar farge. Bland i vineddik og sennep og rør om. Vineddiken skal "koke". Tilsett vin og smuldre i buljongterningen.
Bland agurkbitene og la sausen koke opp. La den koke noen minutter, rør i créme fraîche, smak til med salt og pepper og la det koke ca. 3 minutter. Tilsett det myke smøret skjevis og rør i dill. Smak eventuelt til sausen med litt sitron.
Server sausen til laks sammen med kokte poteter og evnt. sukkererter.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili