Flere resulteter finnes under oppskriften
500 g matepler
3 ss smør
2 ss sitronsaft
1 hel kryddernellik
sukker
klype malt kanel
Skrell eplene, stikk ut kjernhuset og skjær i skiver.
Ha epleskivene i en kjele. Tilsett smør, sitronsaft, kryddernellik og sukker etter smak. Legg lokk på og kok ved meget svak varme til eplene er møre. Fjern kryddernelliken.
Pisk blandingen forsiktig med gaffel til den er luftig. Tilsett en klype kanel.
Serveres til svinestek, stekt and eller gås.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili