Flere resulteter finnes under oppskriften
3 dl viltkraft (innkokt)
1 ss rømme
1,5 dl fløte
½ dl portvin1 ts finhakket chili
1 ss tørket steinsopp, knust
1 ts svart pepper, knust
1 ss sjalottløk, finhakket
Fres chili, sjalottløk og steinsopp. Kok ut pannen med portvin. Slå over kraft, rømme og fløte. Kok inn til ca 2 ½ dl. Sil sausen, og ha i knust svart pepper. Smak til med salt.
Server eksempelvis til lettrøykt ørret, se egen oppskrift.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili