Flere resulteter finnes under oppskriften
2 kg godt modbe tomater
2 store syrlige epler
3 løk
1 hvitløkfedd
1 1/2 dl eddik 7%
1 1/2 dl vann
1 1/2 ss salt
1 1/2 ts sennepspulver
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt ingefær
1 dl sukker
Skåld tomatene i kokende vann og flå av skinnet. Del dem i fire. Stikk ut kjernehuset på eplene og skjær eplene i biter. Skrell løken. Del den i tynne båter. Grovhakk tomatene, epler og løk i en food processor eller hurtigmikser. Ha massen i en kjele. Tilsett eddik og vann. Gi blandingen et oppkok og la den småkoke under lokk i 15 minutter.
Bland i resten av ingrediensene bortsett fra konserveringsmiddelet. Skru platen på sterk varme og la massen koke uten lokk til en del av vannet fordamper og massen er tyktflytende. Rør hele tiden så det ikke svir i bunnen.
Fyll den kokende varme sausen på rene, varme glass. Fyll glassene helt opp og skru på lokk med det samme. Oppbevar glassene kjølig. Chilisausen er ferdig til bruk etter ca 2 uker.
Denne sausen passer både til grillet kjøtt, til fiskeburgere og hamburgere.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili