Flere resulteter finnes under oppskriften
4 ss smør/margarin
4 ss hvetemel
ca 8 dl. kraft eller sjy
ca 1 dl. seterrømme
2 - 4 skiver geitost eller 1 ss rørte tyttebær
1/2 ts salt
1 ts pepper
2-3 knuste einerbær
Sil opp sjyen.
Brun smør og mel, spe med sjy. Ha i einerbær og kok opp under omrøring. La sausen småkoke i ca. 10 minutter.
Tilsett rømme og geitost (tyttebær) og smal til med salt og pepper.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili