Flere resulteter finnes under oppskriften
2 dl skalldyrkraft (se egen oppskrift)
1 dl rødvinseddik
1/2 flaske rødvin
2 sjalottløk
1 ss olivenolje
2 ss hel svart pepper
30 g smør
sitronsaft
Finhakk sjalottløken og knus pepper i en morter. Fres pepper i oljen i 1 minutt. Hell over eddiken og la den koke helt inn.
Tilsett så rødbinen og kok den inn til det hele blir sørpete. Ha i skalldyrkraft og kok opp.
Skjær smøret i små terninger, ha dem i og kok inn til halvparten, til sausen er nokså tykk.
Smak til med litt sitronsaft og ntkvernet pepper. Denne siste pepperdosen gjør at sausen får en ekstra, annerledes og flyktig peppersmak.
Denne sausen fungerer perrfekt til nesten alle typer stekt mat, men kanskje spesielt til stekt eller grillet skalldyrmat.
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili