Flere resulteter finnes under oppskriften
1-2 små, friske, røde chili, etter smak
12 store, svarte oliven, uten steiner og hakket
1 ss kapers, avrent
1 ¼ dl olivenolje
1 middels stor løk, finrevet
2 fedd hvitløk, finhakket
2 ts hakket, frisk oregano eller ½ ts tørket
500 g modne tomater eller hermetiske, flådde
(ca 5 dl)
Skjær chilien i skiver, og fjern frøene med tuppen av en kniv.
I en bolle av glass eller keramikk, marinerer du oliven, chili og kapers i 4 ss olje i minst 1 time.
Imens surrer du løken og hvitløken forsiktig i resten av oljen til det er gyllent. Tilsett oreganoen.
Flå friske tomater, bruk en skje til å fjerne frøene, og hakk kjøttet. Sil hermetiske tomater. Ha alle ingrediensene i en gryte eller stekepanne og la det koke over sterk varme til sausen tykner og mørkner litt. Fjern chilien. Server rykende varm til pasta
Blåskjellsaus til båndspaghetti
Chilisaus med syrlig-søt fruktsmak
Fersk tomatsaus (La Pommarola)
Fiskesaus med egg, tomat og kryddergrønt
Fløtesaus med kantareller og løk
Grillsaus med chili og hvitløk
Grillsaus til store kjøttstykker
Marinert sjampinjong i eddiksaus
Plommesaus med sennep og chili